Paljon tuntuu olevan keskustelua käynnissä siitä, että jos työnantajalla on oikeus kieltää tupakointi työaikana, pitäisi olla oikeutta puuttua myös muihin työkykyä alentaviin tekijöihin, kuten läskeihin. Hienoa! Tässäpä pohdintaa, miten asiaa voisi tukea ja muutama kysymyskin:
- Työajat kohtuullisiksi. Jatkuvat ylityöt sekä vuorotyössä vuorokausi- ja työrytmin vaihdokset vaikeuttavat terveellisen ateriarytmin ylläpitoa. Onko työpaikallanne työntekijän mahdollista itse valita itselleen sopiva työaika?
- Onko työpaikallanne mahdollisuus edulliseen ja tarveelliseen lounasruokailuun ja välipaloihin? Ovatko kokoustarjoilut edelleen pullalinjalla?
- Voisiko joku perustella minulle, miksi pääkaupunkiseudulla toimivat yritykset edelleen rakentavat monikerroksisia parkkihalleja, mutta työmatkakävelijöille tai -pyöräilijoille ei järjesty edes omaa pukukaappia? Miksi tilaa löytyy autolle, muttei liikkuvalle ihmiselle?
- Minulla on työ, jota periaatteessa voisi tehdä missä vain. Voisin ottaa luettavat paperit mukaan salille ja pitää kännykän lähettyvillä, jotta minut tavoittaisi. Tällainen käytös ei kuitenkaan liene suotavaa? Monissa työpaikoissa oletetaan työntekijän parkkeeraavan työajaksi tiettyyn pisteeseen. Minulla menee työmatkoihin 90 min. päivässä ja senkin ajan voisin käyttää liikuntaan, jos saisin etätyömahdollisuuden. Tai miksi en voisi lukea työpapereita kuntopyörän selässä?

Voisiko näistä asioista edes keskustella?