Minulla on onni päästä syömään ravintolaan aina silloin tällöin. Ihana istua valmiiseen pöytään ja vain nauttia. Ei tiskejä, ei muruja lattialta imuroitavaksi. Laihduttaessa ajatus ravintolaillallisesta saattaa helposti alkaa ahdistamaan. Tässäpä strategia, kuinka selviät ravintolaillallisesta ilman morkkista.

Ensinnäkin, syö päivällä ihan normaalisti. Silloin ei tule tilattua liikaa ja liian raskasta ruokaa. Aloita alkupaloista. Eikö olekin totta, että joskus tekisi mieli syödä pelkkiä alkupaloja? Tai käy niin, että alkupalat maistuvat loistavilta, mutta itse pääruoka osoittautuu pettymykseksi?  Tilaa siis suosiolla herkullisia alkuruokia kuten salaattia, keittoa tai pieniä naposteltavia. Ne syötyäsi voitkin todeta olevasi kylläinen, etkä kaipaa mitään muuta. Tai jos jäät nälkäiseksi, tilaa toki sitten listalta seuraava ateria.

Viimeksi ravintolassa olessani tilasin ruokaisalta kuulostaneen kanasalaatin sekä lisukkeeksi maissintähkää ja pyysin tuomaan ne yhtä aikaa toisten tilaamien pääruokien kanssa. Ja voin taata, etten kokenut minkäänlaista annoskateutta, niin hyvältä maistui. Aionkin jatkaa tutustumistani alkuruokien ihmeelliseen maailmaan