Aloitin elämäntaparemontin, miettimällä, mitkä tekijät edistäisivät asiaa parhaiten ja olisivat toisaalta helpoimpia toteuttaa. Tältä pohjalta ensimmäisen viikon keskeisimmät tavoitteet ovat olleet:
- Ateriarytmit kuntoon: aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Aterioilla saa syödä niin paljon kuin haluaa, mutta muut napostelut jätetäänkin sitten väliin. Minulla on kumma kyllä ollut sellainen olo, kuin olisin koko ajan syömässä tälläkin rytmillä. Johtuu varmaan siitä, että valmistan suurimman osan aterioita itse koko pesueelle, joten aterioiden väliaikojakin tulee vietettyä keittiössä.
- Hedelmät, vihannekset ja/tai marjat osaksi joka ateriaa.
- Ei makeita herkkuja joka päivä. Käytännössä olen luvannut itselleni pienen herkutteluhetken, jos korvaan sen ylimääräisellä lenkillä tai reippaalla siivouksella. Tämä herkutteluhetki on ollut esim. ruoan päälle syötävä vanukas tai pari keksiä teen kanssa. Karkkipäivän olen luvannut itselleni neljän karkittoman päivän jälkeen. Tämä saattaa kuulostaa suurimmalle osalle terveet syömätavat omaavista melkoiselta lepsuilulta ja herkuttelulta, mutta verrattuna entisiin elämäntapoihini muutos on reippaasti oikeaan suuntaan. Levy suklaata ja pussi karkkia päivässä oli ennemminkin sääntö kuin poikkeus meikäläiselle. Yök!
- Ruokajuomana pääsääntöisesti vesi ja rasvaton maito. Kaloripitoisia juomia näiden lisäksi maksimissaan puoli litraa päivässä ja light-limuja sama puoli litraa. Aterioiden välillä vain vettä.
- Joka päivä vähintään 30 min. kevyttä liikuntaa. Käytännössä minun tulee useimpina päivinä ulkoiltua noin tunnin verran.
- Käyn puntarilla kerran viikossa. Ja olen kärsivällinen. En odota nopeaa pudotusta, mutten anna painon enää noustakaan. Jos meinaa nousta, otetaan keinopakista tiukempia työkaluja esiin.


Kuulostaako tutulta? Kyllä, keinopaketin olen omaan elämääni sovittanut Patrik Borgin oppien mukaan. Toinen blogilaihduttaja TätiPunaruskea näkyy tehneen arvion "Rentoa painonhallintaa" kirjan keskeisimmästä sisällöstä.